Elektrische fietsen

EINDEJAARS SALE - TOT 40% KORTING!
Elektrische fietsen


Klantbeoordelingen

Anja markestein

Deze Fiets begin augustus gekocht 185 euro de achter band geklapt bij oppompen een keer op gereden en freeweel stuk. filmpje er van gemaakt en op..

M.Martens

Jullie leveren snel. Maar de leveringsdienst post.nl dupeert mensen. Ik snap niet dat jullie nog gecontracteerd zijn bij post.nl. zorgt er ook voor da..

Henry

Snelle levering en snel gemonteerd in winkel in Rotterdam..

Tanis

Snelle levering, en wat voor mij het meest belangrijk is, een prima zadel. Geen zadelpijn en lekker langer kunnen fietsen zonder problemen...

Eddy

Goede service via de webshop, komt de beloftes na...

klant

Hebben hier reeds verschillende keren besteld. Altijd op tijd en netjes geleverd. Mooi aanbod, goede prijzen. Ik raad mantel.com ten zeerste aan!..

Eric Moedel

Ben zeer tevreden met hoe ik ben geholpen. Tijdens het telefoon gesprek er gezamenlijk uit gekomen wat ik exact nodig had. Helemaal TOP..

Richard L

Super snel geleverd, prima verpakt en goede installatie service...

Monique

Goede, snelle bezorging en vriendelijke bezorger...

Marjolein

Prima levering, goed verpakt in een doos, makkelijk de laatste dingen monteren, prachtige mountainbike waar ik erg blij mee ben!..

klant

Zeer snelle levering en in klein formaat doosje Verzonden..

Ton

vlotte levering, duidelijke website..

Beukelmans

goede duidelijke site. je word goed geïnformeerd m.b.t. levertijd MTB. vervoerder belt netjes van te voren om aan te geven dat hij er bijna is binnen ..

John C

Snel en correct geleverd voor een goede prijs..

Evy

In de winkel had ik een fietstas gezien die ik graag wilde hebben. Deze was echter niet compleet. fietsenplaats heeft de tas kosteloos naar me verzond..

Elektrische fiets

Nederland is hét fietsland bij uitstek, bijna overal is het vlak en alle fietsroutes zijn in onze verschillende provincies goed begaanbaar. De fietser wordt voor vol aangezien en het fietsen wordt aan alle kanten gepromoot. De Nederlandse fietser legt gemiddeld 1000 kilometer per jaar af op zijn of haar ijzeren ros. Totaal rijden er in Nederland zo’n 23 miljoen fietsen in de rondte. De ambitie van het huidige kabinet is om het aantal fietsers in Nederland met 200.000 te verhogen. Dit omdat de helft van alle autoritten binnen Nederland korter is dan 7,5 kilometer! Een aantal kilometers dat ook goed met de fiets te overbruggen valt. Fietsen is daarnaast een gezonde en ideale manier van verplaatsen. In het drukke verkeer van vandaag de dag de beste manier om van huis naar werk en terug te komen. Fietsers staan over het algemeen nooit in een file, dus dat is mooi meegenomen!

Fietsenplaats is dé site voor al uw fietswensen. Bijna alle denkbare soort fiets is bij ons online te koop: van transport- tot oma/opafiets en van dames/heren- tot vouw- en kinderfiets. Natuurlijk kunt u hier ook terecht voor E-bikes en diverse fietsaccessoires en/of fietsonderdelen. 


Elektrische fiets of E-bike kopen?

Nederland is in de ban van de elektrische fiets, ook wel E-bike genoemd. In bijna elke Nederlandse schuur staat er wel eentje op zijn/haar berijder te wachten. Eerst viel er nog een soort van ‘drempelvrees’ te constateren toen de E-bike landelijk werd geïntroduceerd. De consument stelde zichzelf vragen als: Is het wel iets voor mij? Is zo’n fiets niet alleen bedoeld voor ouderen, mensen die wat minder goed ter been zijn? Tegenwoordig lijkt de E-bike aan positief imago te hebben gewonnen. De elektrische fiets vindt zijn weg naar mensen van alle leeftijden, zowel man, vrouw als oudere kinderen. Je wordt niet meer voor gek versleten als je op een verjaardag of een andere bijeenkomst vermeldt dat je van plan bent om een elektrische fiets te kopen. Sterker nog, dan ben je één van de velen tegenwoordig. De elektrische fietsen (E-bikes) vliegen als de spreekwoordelijke warme broodjes over de toonbank. Door het ruimere aanbod aan modellen, is het heden ten dage gewoon óók sportief en normaal om op een E-bike het woon/werkverkeer te lijf te gaan. Elektrisch ondersteund, dus met een klein duwtje in de rug. Vooral heerlijk als er zich een paar hoge bruggen aandienen of als je het tempo even op wil voeren. Van en naar huis gaat met een E-bike natuurlijk een paar tandjes sneller, dus u bent in no time weer thuis. 

Soorten E-bikes

Elektrische fiets kopen of e-bikes zijn in diverse soorten verkrijgbaar:
Elektrische fiets heren / E-bike heren
Elektrische fiets dames / E-bike dames
Elektrische transportfiets (cargo)

Elektrische mamafiets
Elektrische vouwfiets


Iedere soort E-bike heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, de zogenoemde ‘specificaties’. Deze variëren van soort motor tot actieradius en van accusoort tot maximale snelheid. 

Wilt u de Elektrische fietsen of E-bike uitproberen?

Er zijn twee vestigingen, in Rotterdam en in Zaandam, waar u een testrit kunt maken met één van onze showmodellen alvorens u -eventueel- tot aankoop overgaat. Op deze twee locaties staan professionele medewerkers voor u klaar om u met raad en daad terzijde te staan en u over van alles te informeren. U kunt bij hen dan ook terecht met al uw vragen. Wij zijn pas tevreden als u tevreden bent! Het aanwezige personeel zet alles op alles om u met een glimlach én een nieuwe, blinkende fiets de deur uit te zien wandelen…
Fietsenplaats.nl levert fietsen van topkwaliteit tegen de allerlaagste prijs. U vindt altijd het mooiste en nieuwste model dat binnen uw budget past! Leuk om te weten is dat we gratis leveren binnen Nederland en België, dat scheelt een slok op een borrel.
-Wat is er allemaal te vinden op deze site?
Bijna teveel om op te noemen, maar toch doen we een poging. Iedere soort fiets die wij in het assortiment hebben, wordt aan u gepresenteerd in woord en beeld. Mét de bijbehorende technische specificaties/prestaties en prijzen. Ook vindt u een rijtje met vaak gestelde vragen. Zo ziet u in één oogopslag waar u moet zijn of wat voor u belangrijke informatie is. Staat uw vraag er niet bij? Schroom dan niet en treedt hierover met ons in contact. Van bestelling tot gratis aflevering aan huis, Fietsenplaats.nl is the (fietsen) place to be! 


Prijzen van de E-bikes

U gaat een elektrische fiets kopen. Wat kost zo’n E-bike? Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Spirit heeft verschillende soorten E-bikes in het assortiment voor een betaalbare prijs: de E-folding N3 vouwfiets en de Prime N3 voor dames of heren). Bij al deze modellen is de motor/aandrijving in het voorwiel geplaatst. Een andere populaire soort E-bike is het zogenaamde transport/cargo type, deze zijn voorzien van een handige voordrager. In deze categorie E-bikes zijn twee soorten te onderscheiden:
-E-cargo N3 (dames elektrische fiets kopen): met 3 versnellingen en een afsluitbare/makkelijk afneembare Lithium-Ion accu. De motor zit in het voorwiel en deze elektrische damesfiets kent een actieradius van maar liefst 130-150 km!
-E-cargo N8 (elektrische fiets dames): met maar liefst 8 versnellingen!
Beide modellen zijn perfect te gebruiken voor het woon-werkverkeer en het lichte aluminium frame zorgt voor een perfect fietscomfort!
Spirit heeft ook een dames elektrische fiets en/of heren elektrische fiets met een middenmotor in haar assortiment: de Avance N8. E-bikes met een middenmotor zijn over het algemeen stabieler, de gewichtsverdeling is meer in balans. Ook biedt de motor, een Bafang M400, meer vermogen. Daarnaast is deze geruisloos en hij biedt dynamische ondersteuning. De fietser gaat lekker licht op pad met vijf gewenste ondersteuningsstanden, die makkelijk te regelen zijn via een LCD-display op het stuur.
De iets oudere fietser kan kiezen voor een veiligere E-bike met een lage instap, de Spirit E-Comfort N8. Kortom: Er is voor elk wat wils of – nog spannender - wat wilds te krijgen. Vraag naar de mogelijkheden.

De naam E-bike

De naam ‘E-bike’ (E staat voor ‘electrical’) werd vanaf 2001 de algemene term om een elektrische fiets kopen mee aan te duiden. Elke dag weer wint de E-bike aan populariteit. Nog even en de E-bike overvleugelt het aandeel in reguliere fietsen. 

Elektrische fiets motor aandrijving

Een E-bike of elektrische kent drie soorten motoren waaruit gekozen kan worden:
-Middenmotor
-Voorwielmotor
-Achterwielmotor
Een middenmotor, bij de trapas, is de beste keus qua gewichtsverdeling. Deze motor is ook minder storingsgevoelig. E-bikes met een middenmotor kennen geen slipgevaar (zoals bij de voorwielmotor) en je zit ook niet vast aan een derailleurversnelling zoals bij E-bikes met een achterwielmotor. Daarnaast is een middenmotor, door de eigen ingebouwde rotatiesensor, efficiënter (zuiniger). Dat scheelt een slok op een borrel m.b.t. de actieradius.
Een voorwielmotor is met alle versnellingssystemen (naaf-, derailleur- of cardanas) te combineren. Deze motor is simpel, robuust en daardoor vaak de goedkoopste optie. Zodra je wegrijdt werkt hij, in elke versnelling.
Last but not least: Achterwielmotoren zijn heel stil. Ze hebben een lager rendement als een middenmotor, daarentegen slijten ze minder snel. 

Vermogen/kracht van de motor

Bijna elke elektrische fiets is begrensd op 250 watt is 25 km per uur. De modellen verschillen echter qua kracht. Dit wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Dus hoe hoger de Nm, hoe meer kracht. Logisch, een kind kan de was doen!

Soorten elektrische fiets accu’s

Bij E-bikes van Fietsenplaats kun je kiezen uit twee soorten accu’s: 

Lithium Ion (Li-On)
Lithium Polyme (LiPo)

De Li-On accu is klein en licht, laadt sneller op en levert dezelfde capaciteit onder alle weersomstandigheden. Wel is deze in aanschaf wat duurder.
Een LiPo-accu is eigenlijk een verbeterde Li-On: nog kleiner, nog sneller op te laden en met een nog langere levensduur. Qua aanschaf is deze echter relatief duur.

Betaling in termijnen

Een elektrische fiets kopen is een grote uitgave. Wij begrijpen dat dit soort bedragen wellicht niet door iedereen in één keer betaald kunnen worden. Daarom kun je je E-bike bij Fietsenplan niet alleen op de reguliere manier afrekenen (dus via Ideal/Internetbankieren, Visa/Mastercard, via een factuur of in de winkel: pin/contant/creditcard), maar bieden wij ook de mogelijkheid aan van betaling in termijnen.
Deze betaling, in drie renteloze termijnen, verloopt via het platform in3. Heel makkelijk gespreid betalen. In drie termijnen, zonder schulden en/of extra kosten. 
Let wel: de laatste termijn moet binnen 60 dagen voldaan zijn. Vraag via de site of in de winkel naar de exacte voorwaarden. 

E-bike met lage instap

Ben je op zoek naar een E-bike met lage instap en wil je hiervoor niet de hoofdprijs betalen? Ga dan voor de Spirit E-Comfort, een betaalbaar alternatief. Bij deze E-bike zit de motor in het voorwiel. De accu levert een hoge capaciteit (468Wh) en de elektrische fiets is voorzien van 8 Shimano Nexus versnellingen. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want deze comfortabel, veilige E-bike.
(Let op: prijzen kunnen wijzigen. Check de site geregeld voor de actuele prijs)

Regels voor een elektrische fiets / E bike

Voor een elektrische fiets heren of een elektrische fiets dames gelden dezelfde regels als voor een gewone heren of damesfiets:
-er is geen rijbewijs nodig om op de fiets te mogen rijden
-de E-bike heeft geen kenteken nodig
-er geldt geen minimumleeftijd om op een E-bike te mogen rijden
-er is geen WA-verzekering nodig voor het rijden op een E-bike
-er is geen helmplicht
-er moet verplicht op het (brom)fietspad worden gereden
(Bron: Rijksoverheid)

Actieradius elektrische fiets

Actieradius staat voor het aantal kilometers dat je af kunt leggen op een volle accu,  afhankelijk van de soort fiets (accu/motor) en de omstandigheden waarin wordt gefietst (de staat van de weg, de ondersteuningsstand en het weer).
Een fiets met een grote actieradius is aan te bevelen voor mensen die regelmatig op pad gaan om lange afstanden te fietsen of voor mensen die een langere afstand moeten overbruggen m.b.t. hun woon/werkverkeer.
Omstandigheden die de actieradius voordelig of nadelig beïnvloeden:
-Bij wind tegen is de accu eerder leeg. Ook (vries)kou is van invloed. Reken ongeveer op -20% capaciteit bij een temperatuur onder de 10 graden en -30% bij een temperatuur onder het vriespunt.
-Landschap en conditie wegdek. Is de route heuvel op en heuvel af of rijdt u op slecht onderhouden fietspaden? Ideaal voor de actieradius is een geasfalteerde, vlakke weg.
-Kies zoveel mogelijk voor een lichte(re) ondersteuningsstand. Hoe meer ondersteuning, hoe sneller de accu leeg loopt.
-Ga voor een zo laag mogelijke rolweerstand m.a.w. zorg voor een juiste bandenspanning.
-Conditie/leeftijd van de accu. Per jaar neemt de capaciteit met ongeveer 20% af. Verder moet u uw fiets voor regelmatig onderhoud bij een erkende fietsenmaker langs brengen.
-Fiets niet in een te zware versnelling, dat kost uw accu (te) veel energie.
-Hoe minder kilo’s belasting, hoe meer actieradius. Je verliest ongeveer 7 kilometer actieradius bij een extra belasting van je fiets met 10 kilo.
-KIes een route zonder al teveel obstakels (stoplichten etc.), zodat u weinig hoeft te remmen en/of opnieuw op moet trekken.
-De accu dient u bij kamertemperatuur te bewaren en/of op te laden. Laad de accu regelmatig op, zeker als je hem een tijdje niet gebruikt hebt. 

E-bikes en gezondheid

Hoe gezond is fietsen met een E-bike? Laten we beginnen met te zeggen dat fietsen sowieso goed is voor de algehele gezondheid. De Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad adviseert volwassenen zich 150 minuten per week matig of zwaar intensief in te spannen. Fietsen geldt als een matige intensieve activiteit, die intensiever is dan bijvoorbeeld wandelen. Een half uurtje per dag een afstand wegtrappen draagt dus al goed bij aan de algehele gezondheid. Tijdens het fietsen is je hele lijf actief, van de hersenen tot aan bijna al je spieren. In het algemeen kunnen we zeggen dat de levensverwachting stijgt als je geregeld op de fiets klimt om een stukje te fietsen. Dat kan je zo maar 3 tot 14 maanden extra levensgeluk opleveren. Voorwaar een extra reden om een E-bike aan te schaffen! 

E-bike verzekeren

Een elektrische fiets (E-bike) is een kostbaar bezit. Het loont dan ook de moeite om je E-bike te laten verzekeren. Want je weet maar nooit, een ongeluk of diefstal ligt altijd op de loer. E-bikes zijn -helaas- gewild bij dieven die snel hun slag willen slaan.
Laat je bij de aanschaf van een elektrische fiets informeren en vraag naar de voorwaarden. Fietsenplaats werkt samen met verzekeraar ENRA. Kijk op hun site om alles te weten te komen over de ins en outs m.b.t. het verzekeren van je E-bike. 

Kinderzitje op E-bike

Heel veel jonge moeders kiezen tegenwoordig voor een elektrische fiets. Ideaal, vooral ook als je geregeld je stad/dorp moet doorkruisen met één of meerdere kinderen. Met een E-bike ‘weegt’ dit extra gewicht minder zwaar mee. De meeste kinderzitjes kunnen ‘gewoon’ net als bij normale fietsen op een E-bike worden gemonteerd. Bedenk wel goed van tevoren op welke positie je het kinderzitje geplaatst wilt hebben, aan het stuur aan de voorkant of op de bagagedrager aan de achterkant. In het algemeen is de draagkracht van een kinderzitje aan het stuur maximaal 15 kg (voor kinderen in de leeftijd van 9 maanden t/m 3 jaar). Een kinderzitje op de bagagedrager kan meer gewicht hebben, namelijk maximaal 35 kilo (voor kinderen in de leeftijd van 9 maanden t/m 10 jaar).
Aan beide opties kleven voor- en nadelen. Met een kinderzitje voor heb je gezellig contact met je kind, maar dit gaat wel ten koste van de beenruimte. Ook  het sturen wordt zwaarder. Daarentegen kun je nog wel de bagagedrager benutten door hier bijvoorbeeld voor fietstassen te kiezen. Wel zo handig bij het boodschappen doen.
Een kinderzitje op de bagagedrager heeft als nadeel dat je geen goed zicht hebt op je kind. En helaas is er dan geen plek voor eventuele fietstassen. Voordelig is dat de fiets veel lichter stuurt en dat je geen bewegingsbeperking ervaart. 

Fietsmand op de E-bike

Voor mensen die dingen willen vervoeren op hun elektrische fiets, zijn manden en/of kratten op de voordrager van de E-bike het overwegen waard. Deze kunnen makkelijk worden gemonteerd. Wellicht met slechts een kleine aanpassing (bijvoorbeeld een stuurpenhouder) om ervoor te zorgen dat het display niet in de weg zit bijvoorbeeld. Fietsenplaats heeft een ruim aanbod in manden en kratten, van diverse kwaliteit en in diverse kleuren. Manden en kratten van de kwaliteitsmerken Basil en Urban Proof in verschillende formaten en prijsklassen.
De manden en kratten variëren in inhoud van 20 (S), 30, 40 (M)  tot zelfs 60 liter (L). Lekker je handen vrij na het boodschappen doen. Beter dan de gevaarlijke optie van tasjes aan het stuur die tussen de spaken kunnen komen. Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid om een krat of mand op de bagagedrager te laten monteren. Hierbij is de positionering van de accu van belang. Zit deze niet in de weg (voor de haken van een mand)? 

Geschiedenis elektrische fiets

We zien het om ons heen gebeuren. Elektrische fietsen, de elektrische fiets heren of de elektrische fiets vrouwen, maken onderdeel uit van het moderne straatbeeld. Waar en hoe is het ooit begonnen? We stappen hiervoor even in de tijdmachine: het eerste prototype van de elektrische fiets wordt aan het einde van de 19e eeuw geïntroduceerd. Van de loopfiets (1817) naar een reguliere fiets met trappers bleek al een revolutie. Bijna iedereen kon zich ineens een eigen transportmiddel veroorloven, want een fiets was in verhouding voor iedereen een betaalbare keus.
De Amerikaan Ogden Bolton Jr. vroeg in 1895 patent aan op een door een batterij aangedreven fiets. Helaas, omdat de accu’s van deze prototypes loodzwaar waren en maar een beperkte actieradius hadden, sloeg deze ‘nieuwe uitvinding’ (nog) niet aan bij het publiek. Dat betekende niet dat men stopte met pogingen om een elektrisch aangedreven fiets te ontwerpen, ook niet in Nederland. Het Philips Natuurkundig Laboratorium kwam in de dertiger jaren van de 20e eeuw met een elektrische fiets op de proppen, door experts echter al gauw als ‘mislukt’ betiteld. G.A. Wood Jr., ook een Amerikaan, vroeg in 1969 patent aan op een fiets met vier kleine motoren, onderling verbonden door een serie tandwielen. Jammer genoeg werden de eerder genoemde problemen m.b.t. de accu (gewicht en actieradius) ook bij dit model niet verholpen. In de jaren ’90 van de vorige eeuw zien we dat zich belangrijke technologische verbeteringen voordoen. De accu’s zijn inmiddels een heel stuk lichter én je kan er ook grotere afstanden mee afleggen. Dit maakte dat de productie van elektrische fietsen wereldwijd explosief steeg. Ook Nederland blies hier haar partijtje in mee. Tegenwoordig heeft eigenlijk elke fietsfabrikant wel een variëteit aan elektrische fietsen binnen het assortiment. Werd een elektrische fiets voorheen nog bestempeld als ‘fiets voor senioren’ of als een uitkomst voor mensen die niet meer zo makkelijk ter been zijn, tegenwoordig zijn de meest moderne, opvallende en ‘swingende’ modellen te koop. Aantrekkelijk voor iedere leeftijdsgroep.

Andere dringende vragen: 

-Waar kan ik een proefrit maken met een elektrische fiets heren of een elektrische fiets dames?
Een proefrit op een elektrische fiets of E-bike naar keuze kan bij onze vestigingen in Rotterdam (adres: Admiraal de Ruyterweg 24A) of Zaandam (adres: Klokbaai 11).

Veelgestelde vragen over de E-bikes

Hoe zit het met de accu en (vries)kou?

In de wintermaanden kun je gewoon goed op je elektrische fiets blijven rijden, ook als het vriest. Bedenk echter wel dat de accu niet goed met kou om kan gaan. Als je nog maar kort geleden buiten in de kou hebt gefietst en je accu moet worden opgeladen, laat deze dan eerst binnenshuis een half uur op temperatuur komen.

Hoe voorkom ik dat mijn elektrische fiets gaat roesten?

Om roest te voorkomen, moet je de bewegende delen van je fiets extra aandacht geven. Dat begint met het reinigen van je fietsketting. Druppel wat kettingreiniger op de ketting en laat dit inwerken. Wrijf de ketting daarna goed schoon met een katoenen doek. Hierna insmeren met kettingolie die bestand is tegen natte condities (te verkrijgen bij de erkende fietsenmaker). Loop alle boutjes en moertjes na en check of deze nog allemaal goed vastzitten.  Vet ze daarna één voor één in met een beetje vaseline.  

Wat is het voordeel van een E-bike t.o.v. een auto?

Voordelig aan een elektrische fiets is dat de kosten veel lager liggen. De motor en de batterij maken de E-bike iets duurder dan een gewone fiets, maar nog steeds veel goedkoper dan een auto. Je geeft ook geen geld uit aan benzine, je moet een E-bike daarentegen wel af en toe opladen. Een voordeel van de E-bike is dat de accu ontkoppeld kan worden en dat je deze dus op je werkplek kunt opladen. Een auto neemt ook veel meer plek in beslag en vaak is parkeren een dure aangelegenheid. 

Elektrische fiets of gewone fiets?

Welke fiets je kiest, is afhankelijk van waar je hem voor gaat gebruiken. Een E-bike kan heel handig zijn, maar niet per se noodzakelijk als je je boodschappen om de hoek kunt doen. Een gewone fiets is aan te raden als je binnen een kwartier op je werk kan zijn.  Doe je er een half uur tot een uur over, dan is een E-bike het overwegen waard.
Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat E-bikes per week meer bewegen dan normale fietsers. Mensen met een E-bike pakken de fiets namelijk niet alleen vaker, ze fietsen er ook langere afstanden mee. Over het algemeen blijkt dat een E-bike je activiteit een boost geeft. 

Hoe voorkom ik dat mijn E-bike wordt gestolen?

Kies een goed slot, of liever: zorg dat je minstens twee goede sloten hebt. Het ringslot, dat meestal standaard op je nieuwe elektrische fiets zit, is niet toereikend. De fiets kan nog steeds worden meegenomen, in een aanhanger of een busje. Daarom is het raadzaam om je fiets met een tweede, extra slot vast te zetten. Er zijn genoeg sloten op de markt. Van kettingslot tot insteekslot en van vouwslot tot beugelslot. Welk slot je kiest maakt niet heel veel uit, maar zorg er wel voor dat het een ART-keurmerk heeft (gecertificeerd). Dit geeft aan hoe goed een slot bestand is tegen diefstal. Het ART-keurmerk werkt met sterren, dus hoe meer sterren, des te veiliger staat je fiets op slot. Voor een elektrische fiets wordt  -verplicht bij de meeste verzekeraars- minimaal een ART-2 of ART-3 slot aangeraden. Tip: bewaar de bon van het slot en noteer het sleutelnummer. Altijd handig, want jouw verzekeraar kan hierom vragen.
Maak je fiets vast aan een lantaarnpaal, een fietsenrek of een boom of -nog beter- zet hem in een bewaakte stalling. Zorg ervoor dat ook de accu op slot zit, of haal deze van je fiets af.

Wat is de beste elektrische fiets?

De ‘beste’ bestaat wel, maar dit is afhankelijk van persoonlijke voorkeur, prijs en gebruik van  materialen. Je kunt dus zeggen dat er in elke prijscategorie wel een ‘beste’ elektrische fiets dames of een elektrische herenfiets te krijgen valt. Ga gewoon voor een E bike die als ‘beste’ het doel dient. Check het internet voor een elektrische fiets test,  test elektrische fietsen of zoek naar beste elektrische fiets 2021.

Wat zijn de kenmerken van een E-bike?

Hét specifieke kenmerk van een E-bike of elektrische fiets is dat je met trapondersteuning fiets. Je fiets als het ware altijd met de wind in je rug, alsof je voortgetrokken wordt. Over het algemeen is een E-bike zwaarder dan een gewone fiets a.g.v. de zwaardere materialen en het gewicht van de motor (ofwel in het voorwiel, achterwiel of in het midden geplaatst) en de accu. Met een E-bike kun je een maximum snelheid halen van 25 km/u. Je kunt er ook langere afstanden mee rijden. De trapondersteuning zorgt dat je minder vermoeid wordt en niet bezweet op je werk aan komt bijvoorbeeld.

Welke verschillende soorten E-bikes zijn er?

E-bikes komen in allerlei soorten en maten voor: elektrische fiets dames, elektrische fiets heren, elektrische vouwfiets of een elektrische transportfiets. Je kunt kiezen uit E-bikes met een voorwielmotor, een achterwielmotor of een middenmotor. Daarnaast kun je kiezen voor een E-bike met 3 of met 8 versnellingen.

Wat kost een E-bike?

De prijs van een E-bike of elektrische fiets varieert. Meestal is goedkoop duurkoop. Een goedkope elektrische fiets kan een optie zijn, maar dan lever je wel in op verschillende specificaties. De prijs heeft ook te maken met de plaatsing van de motor (middenmotor E-bikes zijn meestal het duurst), de soort accu en andere persoonlijke voorkeuren. Hoe hoogwaardiger de gebruikte onderdelen zijn, hoe duurder de E-bike geprijsd is. 

Waar staat de E in E bike voor?

De E in E bike staat voor ‘electrical’, dat is Engels voor elektrisch. 

Hoe hard mag je maximaal rijden met een E-bike?

Je mag maximaal 25 km per uur rijden met je E-bike

Hoeveel kilometer kun je rijden met een E-bike?

Je kunt met een elektrische fiets een aardige afstand afleggen. Hoeveel precies is afhankelijk van het accuvolume, de actieradius van de accu. Meestal kan je tussen de 60 en 150 kilometer rijden op een volle accu.

Wat wordt verstaan onder actieradius?

De actieradius is het aantal kilometers wat totaal met een E-bike kan worden afgelegd met een volle accu. Deze actieradius staat vermeld bij de specificaties van de fiets en kan variëren.

Wat zijn de voordelen van een E-bike?

Met een E-bike kun je langere afstanden afleggen, zonder al teveel moeite. Je gaat ook lekker snel, dus je bent eerder op de plek van bestemming. Het is een goede vervanger van de auto, dus milieuvriendelijk. Een E-bike is hét vervoermiddel bij uitstek voor mensen die wat slechter ter been zijn.

Welke nadelen heeft een E-bike?

Een E-bike is meestal zwaarder dan een gewone fiets. Ze zijn ook duurder in aanschaf. Voor korte ritjes is een E-bike niet echt aan te bevelen.